BENNATI SORAIGHE RIPASSO DELLA VALPOLICELLA
Kód: BENNATI SORAIGHE RIPASSO DELLA VALPOLICELLAŽádné hodnocení.
Červené suché víno sytě červené barvy s elegantními tóny vyzrálého červeného ovoce s podtónem třešní.
Oblast: terasovité vinice Cazzano di Tramigna, provincie Verona
Hrozny: Corvina, Rondinella, Molinara
Vinifikace:
a) Vinifikace čerstvých hroznů pro výrobu Valpolicella Classico Superiore: hrozny se sklízejí ručně, zbavují se stopek a lisují. Poté se bobule a mošt uloží do speciálních nádrží s vybranými kvasinkami, které zahájí a provedou alkoholové kvašení. To probíhá při přísně kontrolované teplotě (24 - 25 °C), aby se z bobulí získaly jen ty nejlepší části, konkrétně ovocnější složky slupek a pouze jemné aroma z jader.
b) Technika Ripasso: tato nová Valpolicella Superiore se pak maceruje s fermentovanou vinnou révou z vyschlých vinných hroznů, které byly dříve použity k výrobě Reciota nebo Amarone.
Tímto způsobem se víno stává mnohem bohatší na aromata, takže se nemůže nazývat pouze "Valpolicella Superiore", ale musí se přidat označení "Ripasso".
Víno se filtruje pouze částečně, aby se lépe projevily všechny odrůdové vůně hroznů.
Případné přírodní usazeniny ve víně jsou dalším důkazem jeho pravosti.
Vůně: elegantní tóny zralého červeného ovoce (zejména třešní) s podtónem vanilky, tabáku a kakaa
Chuť: na patře je velmi vláčná a dlouhotrvající
Gastronomie: vynikající k červenému masu a zvěřině, stejně jako ke kořeněným sýrům
Teplota servírování: láhev by měla být otevřena chvíli před degustací s doporučenou teplotou servírování 18 °C
Obsah alkoholu: 14 %
Objem: 0,75 l
Označení: DOC
Kyselost: 5,5 g/l
Zbytkový cukr: 7 g/l
Země původu: Itálie